CosmoReels – Eye Lash Growth Serum

Bruksanvisning & Innehåll

Bruksanvisning

 Ögonfransserum som ger längre och fylligare fransar. Lösning för topisk användning:

INGREDIENSER:

Aqua, Maltitol, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Glycerin, Propylene Glycol, Hydroxyacetophenone, Sodium Polyacryloyldimethyl Taurate, Propanediol, Acetyl Tetrapeptide–3, Myristoyl Pentapeptide–17, Caprylhydroxamic ACID, Biotinoyl Tripeptide-1

Applikatorflaska, 4ml. FUNKTION:

Ger längre, mörkare och fylligare fransar med volym.

ANVÄNDNINGSOMRÅDE AV ÖGONFRANSSERUM:

På tunna, korta och svaga ögonfransar

NÄR SKALL ÖGONFRANSSERUM INTE ANVÄNDAS:

Om huden runt området uppvisar rodnad, klåda eller har allergi.

 

BIVERKNINGAR

Förekommande biverkningar kan vara klåda, röda och irriterade ögon eller förändrad pigmentering av huden där serumet applicerats. Följ alltid våra rekommenderade användarrekommendationer.

VÅRA REKOMMENDERADE ANVÄNDNINGSREKOMMENDATIONER OCH DOSERING:

Ögonfransserum är enbart avsett för topisk användning. Börja med att rengöra området från smuts och smink. Torka ögonfransarna och håll dem torra. Ta ut kontaktlinser om de används. Börja med att applicera en tunn linje ögonfransserum vid basen av övre fransarna där de möter huden. Låt ögon titta ner under 5-10minuter för att undvika att ögonfransserum kommer i ögat. Avvakta med smink inom den närmsta timmen. Vid start under vecka 1 – applicera dagligen 1 gång på morgonen och 1 gång på kvällen. Vecka 2 – Fortsätt endast 1 gång per dag 60 min innan läggdags. Serumet skall inte appliceras i eller för nära ögat.

VIKTIGT:

Om du råkar få ögonfransserum i ögonen. Skölj genast rikligt med ljummet vatten. Om det uppstår rodnad, irritation eller klåda vid området. Sluta omedelbart att använda ögonfransserumet och kontakta läkare. Säkerhetsställ alltid att applikatorn är helt återsluten efter varje användning.

Dela aldrig samma ögonfransserum med någon annan. Ögonfransserum får inte blandas med vatten. Förvaras oåtkomligt för barn.

Ögonfransserum är inte lämpligt för barn under 3 år.

FÖRVARINGSVILLKOR:

Förvaras svalt, torrt, i ett väl ventilerad utrymme och inte i direkt solljus.

HÅLLBARHETSTID:

Hållbarhet vid oöppnad förpackning är 3år. Hållbarhet vid öppnad förpackning är 6 månader.

TILLVERKARE:

Cosmoreels AB, Mickedalavägen 27, 30235 Halmstad, Sweden.

 

KONTAKT:

CosmoReels, info@cosmoreels.se , +46 (0) 739232351

 

 

Innehåll och förklaring

Vatten (Aqua): Fungerar som en bas och lösningsmedel för andra ingredienser. Det ger också fukt till produkten och hjälper till att skapa en smidig konsistens.

Maltitol: är en disackarid som framställs genom vätegaseringsprocessen av maltos som erhålls från stärkelse. Det är en sockeralkohol som används som ett sockersubstitut.

1,2-Hexanediol: ögonfransserum fungerar 1,2-Hexanediol som en fuktighetsbevarande och mjukgörande ingrediens. Det kan hjälpa till att förbättra produkternas konsistens och textur samt bidra till ögonfransarnas hälsa och tillväxt. Det kan också ha en konserverande roll för att förlänga produktens hållbarhet.

Pantenol: även känt som pro-vitamin B5, är en kosmetisk ingrediens som fungerar som fuktighetsbevarande medel och hjälper till att lugna och vårda huden. Det kan stödja hudens naturliga barriärfunktion, främja läkning och ge mjukhet. Pantenol är vanligtvis använd i hudvårds- och hårvårdsprodukter, inklusive mascara och ögonfransserum, för att förbättra fuktbalansen och utseendet.

Glycerin: är en vanlig kosmetisk ingrediens som fungerar som en fuktighetsbevarande och mjukgörande komponent. Den hjälper till att locka fukt till huden och bibehålla dess fuktbalans. I kosmetiska produkter som ögonfransserum och mascara används glycerin för att förhindra uttorkning och göra fransarna mjukare och mer hanterbara. Det är en allmänt använd ingrediens för att förbättra hud- och hårvårdsprodukters övergripande effektivitet och konsistens.

Propylene Glycol: I ögonfransserum fungerar Propylene Glycol som en fuktighetsbevarande, mjukgörande ingrediens och kan hjälpa till att bättre applicera produkten på fransarna. Det kan också stödja penetrationen av andra aktiva ingredienser och i vissa fall fungera som ett konserveringsmedel för att förlänga produktens hållbarhet.

Hydroxyacetophenone: är en kosmetisk ingrediens som vanligtvis fungerar som en antioxidant och konserveringsmedel. Den hjälper till att skydda produkter från att oxidera och förlänga deras hållbarhet. I ögonfransserum och liknande produkter kan hydroxyacetophenone bidra till att bevara produktens kvalitet och skydda de aktiva ingredienserna från nedbrytning. Det är en vanlig ingrediens som hjälper till att förbättra produkters stabilitet över tid.

Sodium: kosmetiska produkter kan olika natriumsalter användas för olika ändamål. Natriumsalter kan fungera som förtjockningsmedel, emulgeringsmedel, konserveringsmedel eller pH-reglerande ämnen, beroende på vilket specifikt natriumsalt som Ianvänds. Det är viktigt att titta på den specifika natriumingrediensen och dess funktion i produkten för att förstå dess roll och effekt.

Polyacryloyldimethyl Taurate: är en polymer som används inom kosmetiska produkter för att ge viskositet, stabilisera emulsioner och förbättra produkters textur och applicerbarhet. Den fungerar också som ett bindemedel som håller olika ingredienser tillsammans i en homogen blandning. I ögonfransserum och liknande produkter kan Polyacryloyldimethyl Taurate bidra till en jämn och behaglig konsistens samt förhindra att produkten separerar eller ändrar struktur över tid.

Propanediol: är en tillsats som används inom kosmetiska produkter för flera ändamål. Det fungerar som en fuktighetsbevarande och mjukgörande ingrediens, hjälper till att förbättra konsistensen och applicerbarheten av produkter, samt fungerar som en bärare för andra ingredienser. Propanediol kan vara en alternativ fuktgivare till glycerin och fungerar väl i ögonfransserum och liknande produkter för att bevara fukt och förbättra övergripande hud- och hårvårdsprestanda.

Acetyl Tetrapeptide-3: är en peptidbaserad ingrediens som används i kosmetiska produkter, inklusive hårvårdsprodukter som ögonfransserum. Den har egenskaper som främjar hårväxt och kan vara särskilt användbar för att stärka och förtjocka ögonfransarna. Denna peptid sägs ha en positiv effekt på håravfall genom att hjälpa till att förbättra hårfollikelns hälsa och därigenom främja hårtillväxten. Det är en vanlig ingrediens i produkter som syftar till att förbättra ögonfransars utseende och hälsa.

Myristoyl Pentapeptide-17: är en peptidbaserad ingrediens som används inom kosmetiska produkter, särskilt i ögonfransserum och liknande produkter. Denna ingrediens sägs ha förmågan att främja ögonfransarnas tillväxt och täthet genom att påverka hårfolliklarna positivt. Det kan bidra till att förbättra ögonfransarnas utseende och struktur genom att stärka och förtjocka dem. Myristoyl Pentapeptide-17 är en vanlig ingrediens i produkter som syftar till att främja friska och fylligare ögonfransar.

Caprylhydroxamic Acid: är en kemisk förening som ofta används som ett konserveringsmedel och en stabiliseringsagent i kosmetiska produkter, inklusive ögonfransserum och hudvårdsprodukter. Dess huvudsakliga funktion är att förhindra tillväxt av mikroorganismer som bakterier och mögel i produkterna, vilket förlänger deras hållbarhet och effektivitet. Denna ingrediens hjälper till att säkerställa att produkter förblir fräscha och oförändrade under användning och lagring.

Biotinoyl Tripeptide-1 : är en peptidbaserad ingrediens som används i kosmetiska produkter, inklusive ögonfransserum, för att främja hårtillväxt och förbättra hårets hälsa. Denna ingrediens är specifikt utformad för att stärka ögonfransarna genom att påverka hårfolliklarna positivt. Biotinoyl Tripeptide-1 sägs bidra till att förbättra ögonfransarnas struktur, styrka och förtjockning. Det är en vanlig ingrediens i produkter som syftar till att främja friska och fylligare ögonfransar samt förbättra deras utseende.